[fusion_builder_container hundred_percent=”no” hundred_percent_height=”no” hundred_percent_height_scroll=”no” hundred_percent_height_center_content=”yes” equal_height_columns=”no” menu_anchor=”” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” status=”published” publish_date=”” class=”” id=”” background_color=”” background_image=”” background_position=”center center” background_repeat=”no-repeat” fade=”no” background_parallax=”none” enable_mobile=”no” parallax_speed=”0.3″ video_mp4=”” video_webm=”” video_ogv=”” video_url=”” video_aspect_ratio=”16:9″ video_loop=”yes” video_mute=”yes” video_preview_image=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” margin_top=”” margin_bottom=”” padding_top=”” padding_right=”” padding_bottom=”” padding_left=””][fusion_builder_row][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container][fusion_builder_container hundred_percent=”no” hundred_percent_height=”no” hundred_percent_height_scroll=”no” hundred_percent_height_center_content=”yes” equal_height_columns=”no” menu_anchor=”” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” status=”published” publish_date=”” class=”” id=”” background_color=”” background_image=”” background_position=”center center” background_repeat=”no-repeat” fade=”no” background_parallax=”none” enable_mobile=”no” parallax_speed=”0.3″ video_mp4=”” video_webm=”” video_ogv=”” video_url=”” video_aspect_ratio=”16:9″ video_loop=”yes” video_mute=”yes” video_preview_image=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” margin_top=”” margin_bottom=”” padding_top=”” padding_right=”” padding_bottom=”” padding_left=””][fusion_builder_row][fusion_builder_column type=”1_2″ layout=”1_2″ spacing=”” center_content=”no” link=”” target=”_self” min_height=”” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=”” background_color=”” background_image=”” background_image_id=”” background_position=”left top” background_repeat=”no-repeat” hover_type=”none” border_size=”0″ border_color=”” border_style=”solid” border_position=”all” border_radius=”” box_shadow=”no” dimension_box_shadow=”” box_shadow_blur=”0″ box_shadow_spread=”0″ box_shadow_color=”” box_shadow_style=”” padding_top=”” padding_right=”” padding_bottom=”” padding_left=”” margin_top=”” margin_bottom=”” animation_type=”” animation_direction=”left” animation_speed=”0.3″ animation_offset=”” last=”no”][fusion_text columns=”” column_min_width=”” column_spacing=”” rule_style=”default” rule_size=”” rule_color=”” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=””]
ما ایرانیها آنقدر به سرکه علاقمندیم که لحظهی تحویل سال نو، حتی سر سفره هفت سین هم فراموشش نمیکنیم و یکی از سینهای سفرهی هفتسین همیشه سرکه است. اکثر ما بیشتر اوقات سرکه سفید و یا سرکه سرخ استفاده میکنیم اما واقعا چندنوع سرکه وجود دارد؟ یک لحظه به بوی تند سرکه فکر کنید چشمانتان را ببندید و سعی کنید بوی آن را به یاد بیاورید (عطسه اتون گرفت؟!) بله سرکه بویی به یاد ماندنی دارد. هیچ میدانستید که فاصله تولید سرکه و شراب فقط یک قدم است؟! شرابی که در دین ما نهی شده و سرکهای که به مصرف کردن آن سفارش هم شده است فقط یک گام فاصله دارند. هر مادهای که قرار است به سرکه تبدیل شود اول تبدیل به الکل میشود و سپس این الکل تبدیل به سرکه میشود.
[/fusion_text][/fusion_builder_column][fusion_builder_column type=”1_2″ layout=”1_2″ spacing=”” center_content=”no” link=”” target=”_self” min_height=”” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=”” background_color=”” background_image=”” background_image_id=”” background_position=”left top” background_repeat=”no-repeat” hover_type=”none” border_size=”0″ border_color=”” border_style=”solid” border_position=”all” border_radius=”” box_shadow=”no” dimension_box_shadow=”” box_shadow_blur=”0″ box_shadow_spread=”0″ box_shadow_color=”” box_shadow_style=”” padding_top=”” padding_right=”” padding_bottom=”” padding_left=”” margin_top=”” margin_bottom=”” animation_type=”” animation_direction=”left” animation_speed=”0.3″ animation_offset=”” last=”no”][fusion_imageframe image_id=”12205|full” max_width=”” style_type=”” blur=”” stylecolor=”” hover_type=”none” bordersize=”” bordercolor=”” borderradius=”” align=”none” lightbox=”no” gallery_id=”” lightbox_image=”” lightbox_image_id=”” alt=”” link=”” linktarget=”_self” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” animation_type=”” animation_direction=”left” animation_speed=”0.3″ animation_offset=”” class=”” id=””]https://sabziro.ir/wp-content/uploads/2019/08/full-images-olive-oil-961357-250×250.jpg[/fusion_imageframe][/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container][fusion_builder_container hundred_percent=”no” hundred_percent_height=”no” hundred_percent_height_scroll=”no” hundred_percent_height_center_content=”yes” equal_height_columns=”no” menu_anchor=”” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” status=”published” publish_date=”” class=”” id=”” background_color=”” background_image=”” background_position=”center center” background_repeat=”no-repeat” fade=”no” background_parallax=”none” enable_mobile=”no” parallax_speed=”0.3″ video_mp4=”” video_webm=”” video_ogv=”” video_url=”” video_aspect_ratio=”16:9″ video_loop=”yes” video_mute=”yes” video_preview_image=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” margin_top=”” margin_bottom=”” padding_top=”” padding_right=”” padding_bottom=”” padding_left=””][fusion_builder_row][fusion_builder_column type=”1_2″ layout=”1_2″ spacing=”” center_content=”no” link=”” target=”_self” min_height=”” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=”” background_color=”” background_image=”” background_image_id=”” background_position=”left top” background_repeat=”no-repeat” hover_type=”none” border_size=”0″ border_color=”” border_style=”solid” border_position=”all” border_radius=”” box_shadow=”no” dimension_box_shadow=”” box_shadow_blur=”0″ box_shadow_spread=”0″ box_shadow_color=”” box_shadow_style=”” padding_top=”” padding_right=”” padding_bottom=”” padding_left=”” margin_top=”” margin_bottom=”” animation_type=”” animation_direction=”left” animation_speed=”0.3″ animation_offset=”” last=”no”][fusion_imageframe image_id=”12216|medium” max_width=”” style_type=”” blur=”” stylecolor=”” hover_type=”none” bordersize=”” bordercolor=”” borderradius=”” align=”none” lightbox=”no” gallery_id=”” lightbox_image=”” lightbox_image_id=”” alt=”” link=”” linktarget=”_self” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” animation_type=”” animation_direction=”left” animation_speed=”0.3″ animation_offset=”” class=”” id=””]https://sabziro.ir/wp-content/uploads/2019/08/Can-vinegar-help-alleviate-Ulcerative-Colitis-symptoms-1440×810-300×169.jpg[/fusion_imageframe][/fusion_builder_column][fusion_builder_column type=”1_2″ layout=”1_2″ spacing=”” center_content=”no” link=”” target=”_self” min_height=”” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=”” background_color=”” background_image=”” background_image_id=”” background_position=”left top” background_repeat=”no-repeat” hover_type=”none” border_size=”0″ border_color=”” border_style=”solid” border_position=”all” border_radius=”” box_shadow=”no” dimension_box_shadow=”” box_shadow_blur=”0″ box_shadow_spread=”0″ box_shadow_color=”” box_shadow_style=”” padding_top=”” padding_right=”” padding_bottom=”” padding_left=”” margin_top=”” margin_bottom=”” animation_type=”” animation_direction=”left” animation_speed=”0.3″ animation_offset=”” last=”no”][fusion_text columns=”” column_min_width=”” column_spacing=”” rule_style=”default” rule_size=”” rule_color=”” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=””]
تولید سرکه به وسیله ی مهندسان کوچک بایوتکنولوژیست! یعنی باکتریها که به طور طبیعی زندگی میکنند انجام میشود. بایوتکنولوژیستها یا همان زیستفناورها خیلی سعی میکنند که جای باکتریها را بگیرند اما خب راه درازی در پیش دارند. حتما اسم باکتری میکودرمااستی را شنیدهاید؛ به یاد دارم که در کتابهای حرفه و فن در موردش صحبت میکردند؛ این باکتری از آن دست باکتریهایی است که فراتر از دنیای زیستشناسی پایش به همه جا باز شدهاست. البته فکر کنم انسانهای ما قبل از تاریخ قبل از این که بدانند زیستشناسی چیست اول فهمیدهاند که سرکه چیست!!
[/fusion_text][/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container][fusion_builder_container hundred_percent=”no” hundred_percent_height=”no” hundred_percent_height_scroll=”no” hundred_percent_height_center_content=”yes” equal_height_columns=”no” menu_anchor=”” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” status=”published” publish_date=”” class=”” id=”” background_color=”” background_image=”” background_position=”center center” background_repeat=”no-repeat” fade=”no” background_parallax=”none” enable_mobile=”no” parallax_speed=”0.3″ video_mp4=”” video_webm=”” video_ogv=”” video_url=”” video_aspect_ratio=”16:9″ video_loop=”yes” video_mute=”yes” video_preview_image=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” margin_top=”” margin_bottom=”” padding_top=”” padding_right=”” padding_bottom=”” padding_left=””][fusion_builder_row][fusion_builder_column type=”1_1″ layout=”1_1″ spacing=”” center_content=”no” link=”” target=”_self” min_height=”” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=”” background_color=”” background_image=”” background_image_id=”” background_position=”left top” background_repeat=”no-repeat” hover_type=”none” border_size=”0″ border_color=”” border_style=”solid” border_position=”all” border_radius=”” box_shadow=”no” dimension_box_shadow=”” box_shadow_blur=”0″ box_shadow_spread=”0″ box_shadow_color=”” box_shadow_style=”” padding_top=”” padding_right=”” padding_bottom=”” padding_left=”” margin_top=”” margin_bottom=”” animation_type=”” animation_direction=”left” animation_speed=”0.3″ animation_offset=”” last=”no”][fusion_text columns=”” column_min_width=”” column_spacing=”” rule_style=”default” rule_size=”” rule_color=”” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=””]
بد نیست در مورد تاریخ و پیشینهی سرکه و تولیدش هم کمی بدانیم. کدام دانشمندا روی سرکه کار کرده اند؟ هیرِدوت قدیمیترین تاریخ نویسی که می شناسیم. او هم در مورد سرکه صحبت کرده است – حداقل ده هزار سال است که از سرکه استفاده میشود و کلمه انگلیسی سرکه ریشهاش فرانسوی است و آخ که به خوبی میدانید فرانسویها و ایتالیاییها چه اهمیتی به غذا میدادند و میدهند.
[/fusion_text][fusion_imageframe image_id=”12217|medium” max_width=”” style_type=”” blur=”” stylecolor=”” hover_type=”none” bordersize=”” bordercolor=”” borderradius=”” align=”none” lightbox=”no” gallery_id=”” lightbox_image=”” lightbox_image_id=”” alt=”” link=”” linktarget=”_self” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” animation_type=”” animation_direction=”left” animation_speed=”0.3″ animation_offset=”” class=”” id=””]https://sabziro.ir/wp-content/uploads/2019/08/images-1-300×150.jpg[/fusion_imageframe][/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container][fusion_builder_container hundred_percent=”no” hundred_percent_height=”no” hundred_percent_height_scroll=”no” hundred_percent_height_center_content=”yes” equal_height_columns=”no” menu_anchor=”” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” status=”published” publish_date=”” class=”” id=”” background_color=”” background_image=”” background_position=”center center” background_repeat=”no-repeat” fade=”no” background_parallax=”none” enable_mobile=”no” parallax_speed=”0.3″ video_mp4=”” video_webm=”” video_ogv=”” video_url=”” video_aspect_ratio=”16:9″ video_loop=”yes” video_mute=”yes” video_preview_image=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” margin_top=”” margin_bottom=”” padding_top=”” padding_right=”” padding_bottom=”” padding_left=””][fusion_builder_row][fusion_builder_column type=”1_2″ layout=”1_2″ spacing=”” center_content=”no” link=”” target=”_self” min_height=”” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=”” background_color=”” background_image=”” background_image_id=”” background_position=”left top” background_repeat=”no-repeat” hover_type=”none” border_size=”0″ border_color=”” border_style=”solid” border_position=”all” border_radius=”” box_shadow=”no” dimension_box_shadow=”” box_shadow_blur=”0″ box_shadow_spread=”0″ box_shadow_color=”” box_shadow_style=”” padding_top=”” padding_right=”” padding_bottom=”” padding_left=”” margin_top=”” margin_bottom=”” animation_type=”” animation_direction=”left” animation_speed=”0.3″ animation_offset=”” last=”no”][fusion_text columns=”” column_min_width=”” column_spacing=”” rule_style=”default” rule_size=”” rule_color=”” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=””]
لاوازیه و پاستور دو تا از دانشمندهای پیشرو در مطالعه بر روی سرکه هستند؛ لاوازیه فهمید که سرکه از اکسید شدن الکلها ایجاد میشود و پاستور هم یک راه جدید برای تولید سرکه ابداع کرد. در کشور ایران هم، کم نیست مطالعاتی که روی سرکه و تولیدش انجام میشود؛ مثلا همین تازگیها دانشگاه الزهرا از هر جایی که در ایران سرکه تولید میشود، مثل تهران و تاکستان و قزوین و ابهر، باکتریهای تولید کنندهاش را جدا کردهاست و با هم مقایسه کردهاست. البته همهی این باکتریها از خانواده استوباکتریاسه هستند اما یکی از نکات مهم در مورد باکتریهای تولید کنندهی سرکه این هست که بهتر است به تغییرات حرارت مقاوم باشند و به این سادگیها از بین نروند. یعنی گرم و سرد شدن هوا روی آنها تأثیر زیادی نداشته باشد جالب این که باکتریهای ایرانی نسبت به بقیه باکتریها مثلاً انواع دیگر آسیایی بر فرض ژاپن مقاومتر هستند و از این نظر برای صنعت تولید سرکه بسیار هم خوبند و یک مزیت به حساب میآیند.
[/fusion_text][/fusion_builder_column][fusion_builder_column type=”1_2″ layout=”1_2″ spacing=”” center_content=”no” link=”” target=”_self” min_height=”” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=”” background_color=”” background_image=”” background_image_id=”” background_position=”left top” background_repeat=”no-repeat” hover_type=”none” border_size=”0″ border_color=”” border_style=”solid” border_position=”all” border_radius=”” box_shadow=”no” dimension_box_shadow=”” box_shadow_blur=”0″ box_shadow_spread=”0″ box_shadow_color=”” box_shadow_style=”” padding_top=”” padding_right=”” padding_bottom=”” padding_left=”” margin_top=”” margin_bottom=”” animation_type=”” animation_direction=”left” animation_speed=”0.3″ animation_offset=”” last=”no”][fusion_imageframe image_id=”12218|full” max_width=”” style_type=”” blur=”” stylecolor=”” hover_type=”none” bordersize=”” bordercolor=”” borderradius=”” align=”none” lightbox=”no” gallery_id=”” lightbox_image=”” lightbox_image_id=”” alt=”” link=”” linktarget=”_self” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” animation_type=”” animation_direction=”left” animation_speed=”0.3″ animation_offset=”” class=”” id=””]https://sabziro.ir/wp-content/uploads/2019/08/download-1.jpg[/fusion_imageframe][/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container][fusion_builder_container hundred_percent=”no” hundred_percent_height=”no” hundred_percent_height_scroll=”no” hundred_percent_height_center_content=”yes” equal_height_columns=”no” menu_anchor=”” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” status=”published” publish_date=”” class=”” id=”” background_color=”” background_image=”” background_position=”center center” background_repeat=”no-repeat” fade=”no” background_parallax=”none” enable_mobile=”no” parallax_speed=”0.3″ video_mp4=”” video_webm=”” video_ogv=”” video_url=”” video_aspect_ratio=”16:9″ video_loop=”yes” video_mute=”yes” video_preview_image=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” margin_top=”” margin_bottom=”” padding_top=”” padding_right=”” padding_bottom=”” padding_left=””][fusion_builder_row][fusion_builder_column type=”1_1″ layout=”1_1″ spacing=”” center_content=”no” link=”” target=”_self” min_height=”” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=”” background_color=”” background_image=”” background_image_id=”” background_position=”left top” background_repeat=”no-repeat” hover_type=”none” border_size=”0″ border_color=”” border_style=”solid” border_position=”all” border_radius=”” box_shadow=”no” dimension_box_shadow=”” box_shadow_blur=”0″ box_shadow_spread=”0″ box_shadow_color=”” box_shadow_style=”” padding_top=”” padding_right=”” padding_bottom=”” padding_left=”” margin_top=”” margin_bottom=”” animation_type=”” animation_direction=”left” animation_speed=”0.3″ animation_offset=”” last=”no”][fusion_text columns=”” column_min_width=”” column_spacing=”” rule_style=”default” rule_size=”” rule_color=”” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=””]
از داستان های علمی سرکه بگذریم؛ که ممکن است حوصله همه را سر ببرد؛ فقط لازم است که بدانید سرکه یعنی اسید استیک! ولی اگر سرکه فقط یک ماده شیمیایی است که اسمش هم معلوم است پس چرا این همه انواع سرکه داریم؟
خب انواع سرکه بر اساس منبع میوهای است که باکتریها را روی آنها رشد میدهند.
سرکه مالت از جو به دست میآید؛ اول جو را به مالتوز تبدیل میکنند و بعد تبدیلش میکنند به سرکه.
سرکه سفید یک سرکه صنعتی است که ظاهرش شبیه آب است و ۵ درصد اسیداستیک دارد
سرکه سیب از شهد سیب به دست میآید ولی فیلترش نمیکننند رنگش هم زرد مایل به قهوهای است.
انواع دیگر سرکه نیز عبارتند از:
سرکه مویز
سرکه تمشک
سرکه گوجه فرنگی
سرکه به
سرکه خرمالو (کره شمالی)
سرکه عناب (چین)
سرکه برنج (سفید، زرد روشن، قرمز و سیاه) – در ژآپن تولید میشه که البته گاهی از مخمرها به جای باکتریهااستفاده میشه (ژاپن)
سرکه نارگیل که با عرق نارگیل درست میشه (فیلیپین)
سرکه نیشکر
سرکه کشمش
سرکه عسل
انواع سرکه های طعم دار شده
سرکه های گیاهی که حاوی گیاهان مدیترانه هستد
سرکه سیاه شرق آسیا که حاوی اسید های آمینه هم هستند
سرکه های گیاهی مربوط به گیاهان مدیترانه ای
استفاده از انواع سرکه بیشتر به علاقمندی، فرهنگ غذایی و سلیقه مردم بستگی دارد؛ اما امروزه که دنیا به یک دهکدهی جهانی تبدیل شده است علاقهی زیادی به کشف طعمهای تازه وجود دارد – مردم مایل هستند که ببینند مردمان سرزمینهای دیگر چه غذاهایی مصرف میکنند این علاقمندی به حدی گسترش پیدا کرده که به نظر میآید افرادی که با غذاهای متنوعتری آشنا هستند و غذاهای سرزمینهای مختلف را میشناسند از نظر طبقاتی احساس برتری نسبت به دیگران میکنند و به اصطلاح فکر میکنند که «باکلاس» هستند. البته یادتان باشد که این احساس برتری به خاطر دسترسی به اطلاعات آزاد خیلی هم طول نخواهد کشید؛ چون خیلی زود همه به اطلاعات دسترسی خواهند داشت.
البته علاقمندی و استفادهی به موقع از این علاقمندی؛ همیشه میتواند به یک برتری نسبی دامن بزند، حتی اگه در مورد شناخت سرکه باشه
مطلب بعدی را بخوانید!
خواص انواع سرکه
[/fusion_text][/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]
ثبت ديدگاه